Παρουσίαση δίσκου “Κρυφό”

Mythodia Stage

Παρουσίαση δίσκου “Κρυφό”

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 03/06/2022
21:00 - 23:30

Τοποθεσίας
Mithodia Theater

Κατηγορίες


«Τα τραγούδια του δίσκου «Κρυφό» ξεκίνησαν τον δρόμο τους το 2017. Μερικά από αυτά γράφτηκαν για να πλαισιώσουν δύο ντοκιμαντέρ για το χωριό μου, τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου. Άλλα δημιουργήθηκαν ως αυτοτελή έργα στο ίδιο διάστημα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία αυτή μού γεννήθηκε και η επιθυμία να δημιουργήσω έναν δίσκο που θα αφηγείται μια ιστορία μέσα από τα κομμάτια του. Το χειμώνα λοιπόν του 2020 συνεργάστηκα με τον Γιάννη Λιναρδάκη για να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα.»
Το «Κρυφό» είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αντώνη Λεοντίδη σε συνεργασία με τον Γιάννη Λιναρδάκη. Περιέχει κυρίως δικές του μουσικές συνθέσεις και ορισμένους παλιούς κρητικούς σκοπούς, με μαντινάδες από την συλλογή
«Κρητικές Μαντινάδες» (1933) της σπουδαίας λαογράφου Μαρίας Λιουδάκη. Οι προσωπικές του συνθέσεις αντλούν έμπνευση από το τοπίο της κρητικής μουσικής και σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό στίχο και ορισμένους κρητικούς χορευτικούς σκοπούς, συνθέτουν το περιεχόμενο του άλμπουμ. Επικοινωνούνται από την κρητική ζυγιά οργάνων, της λύρας και του λαούτου, του Αντώνη Λεοντίδη και του Γιάννη Λιναρδάκη.
Συντελεστές άλμπουμ:
Λύρα, τραγούδι: Αντώνης Λεοντίδης
Λαγούτο, τραγούδι: Γιάννης Λιναρδάκης
Ηχοληψία: Σπύρος Ρουμελιώτης
Μίξη ήχου: Δημήτρης Παπαδάκης
Ηχογράφηση: Mad-Hat Music, Νίκος Βογιατζάκης
Masterting: SweetSpot Productions Γιάννης Χριστοδουλάτος
Παραγωγή: Αντώνης Λεοντίδης